- Seitai – cvp | cultura de la vida-salut en la naturalesa humana - https://seitai-cvp.com -

predomini osei lateral

Predomini congènit de l’osei lateral: Taiheki esquerra-dreta, tipus tres i quatre

 

Quan predomina l’activació de l’osei lateral + (III) per taiheki, es genera el següent tipus de constitució física:

Hi destaca la formació de l’abdomen (cavitat digestiva) que tendeix a sobresortir cap endavant. El cap sol ser petit i està més desenvolupat a la zona de les temples que a la cúspide. La cara té forma d’ou a causa de la constitució del cap, del poc desenvolupament mandibular i del gran desenvolupament de la zona medial (definida entre els ulls i la boca i entre el nas i les orelles). El coll és molt prim. Les espatlles estan caigudes i tenen molt poca presència. El tòrax s’eixampla en el pla f-e i s’assembla força al d’un colom (a causa de la poca intensitat del moviment f-e dels diversos teixits, la qual cosa fa inclinar el tòrax cap endavant i el fa corbar lleugerament sobre l’abdomen). L’esquena té una gran corba o prominència cap enrere a la zona medial (regió bilateral de la cifosi dorsal), que fa que el cap i el coll sembli que estiguin inclinats cap endavant, malgrat que, en realitat, estan decantats cap a l’esquerra o cap a la dreta. Les natges solen ser voluminoses, però sense força muscular. En general, les extremitats, tant les superiors com les inferiors són molt fines. El segon dit, tant de les mans com dels peus, sol ser més llarg que la resta. La pell té un color especialment blanc (els vasos sanguinis solen estar contrets) i impressiona el contrast quan s’enrojola. S’hi pot apreciar una diferència de formació molt considerable entre el costat esquerre i el costat dret i hi predomina un aspecte curvilini general.

Aquesta constitució s’activa des de la part dorsal perquè s’hi distribueix la tensió A, que acciona, entre d’altres teixits, la sèrie de músculs bilaterals (formats a l’entorn de la regió bilateral de la cifosi i la lordosi de la columna), promoguda des del múscul iliocostal i des del complex menor en relació amb el recte major abdominal.

L’osei lateral – (IV), quan és predominant per taiheki, produeix una constitució general semblant a l’anterior, però amb algunes diferències:

L’abdomen no sobresurt cap endavant, les espatlles no cauen i l’esquena no es corba tant cap enrere com en el cas anterior. Les espatlles solen estar pujades i tenen una forma quadrada, però sense força muscular. La pell és vermellosa (els vasos sanguinis habitualment estan dilatats) i es posa blanca en algunes ocasions.

Aquesta constitució es mobilitza des de la part ventral perquè s’hi canalitza la tensió A, activant la mateixa sèrie de músculs que en el cas +, promoguda des del complex menor, l’escalè posterior i la part lateral de la porció longitudinal del llarg del coll en relació amb l’iliocostal i el recte major abdominal.

taihekilateral predomini de l’osei lateral +            predomini de l’osei lateral –

Quan la tensió acumulada per no poder viure o per no poder expressar el desig de la psique emocional es transforma en tensió parcial excessiva, hi apareix:

A nivell psíquic, hi apareixen aquests diversos tipus d’obsessió:

< Anterior                        Següent >