SEITAI Barcelona

katsumi

Katsumi Mamine Miwa (Japó, 1944) desenvolupa l’activitat Seitai a Barcelona des de l’any 1972.

Katsumi Mamine va tenir el privilegi d‘aprendre directament de Haruchika Noguchi al Japó al llarg de 15 anys. Va conèixer la cultura seitai durant els anys de la seva fundació i va col·laborar intensament amb un grup de joves apassionats pels plantejaments del mestre Noguchi, entre els quals hi havia els seus propis fills.

Des de la vivència de les pràctiques del Seitai i de la reflexió sobre els coneixements que en deriven, Katsumi sempre va trobar estrany que una cosa tan senzilla i fonamental per a la nostra vida no s’ensenyés a les escoles de tot el món. Alhora, a través de l’atenció que dedicava a milers de persones, comprovava la tremenda validesa de la cultura seitai.

Des d’aquesta experiència personal i professional, Katsumi es preguntava per què Haruchika Noguchi i el Seitai no havien arribat a ser coneguts àmpliament per la cultura actual:

La dificultat inicial d’aquesta manca de coneixement radica en el fet que l’activitat Seitai s’orienta al saber empíric, que s’origina en la pràctica i en la vivència. Com que aquest saber és personal i subjectiu, resulta difícil transmetre’l amb precisió. Això no obstant, Noguchi sempre es va esforçar per comunicar l’enfocament seitai i el seu descobriment innovador no només als seus alumnes sinó a tota la societat.

No va poder resoldre aquesta dificultat de comunicació de l’enfocament seitai perquè la llengua japonesa té l’avantatge de ser molt elàstica, però també té l’inconvenient de ser poc precisa.

Durant els primers quinze anys de la seva activitat a Barcelona, Katsumi Mamine va utilitzar les mateixes expressions del seu mestre, fins que es va adonar que la traducció directa d’aquelles expressions no podia transmetre l’autèntica envergadura de les seves idees i dels seus plantejaments. Alhora, va comprendre que la cultura, tant l’oriental com l’occidental, no disposa dels termes apropiats per poder expressar els conceptes del descobriment de Noguchi.

Per tal de crear nous termes que permetessin comunicar amb nitidesa l’abast del plantejament de Noguchi, Katsumi va haver de contrastar els seus descobriments (especialment, els descobriments sobre l’osei i l’esquema osei) amb els valuosos coneixements sobre la naturalesa humana que tant la ciència actual como la medicina xinesa tradicional han acumulat al llarg de centenars d’anys.

En aquest web, es presenta, por primer cop, l’exposició dels conceptes i dels termes Seitai que Katsumi Mamine ha elaborat durant més de vint-i-cinc anys.

Es tracta d’una exposició renovada de la cultura Seitai:

estrictament fidel, fins al detall més petit, al plantejament original del mestre Haruchika Noguchi;
amb la coherència necessària perquè el seu descobriment pugui esdevenir un nou llegat cultural per a la humanitat;
amb la senzillesa suficient perquè tothom pugui percebre i conrear per ell mateix el seu propi moviment espontani i respectar la seva manifestació original i irrepetible.

 

En tots els temes que tracta, la cultura Seitai, compta sempre amb les senzilles pràctiques del katsugen undo i del yuki i amb l’observació de l’osei.

*

Adreça del dojo central del Seitai Barcelona: Avinguda de la República Argentina, no 28, escala dreta, Principal 1a. 08023. Barcelona.